Fotoimport.dk leverer prisbillige produkter Importeret fra Kina.
Jeg har valgt at teste nogle af deres produkter, for at få et indtryk af hvordan pris og kvalitet står i forhold til hinanden.

Udpakning og Indhold:

Sættet leveres i en neutral emballage, og hver del er puttet i en lille plasticpose. Der medfølger batterier og og flashkabler. Montering af batterier gik uden problemer, men batteridæksler og fjederen i batterikammeret er bygget billigt, det mærker man tydeligt.

Montering:

Senderen monteres i blitzskoen på kameraet men kan også hænge ved siden af kamereaet, hvis man ønsker at bruge en flash på kameraet. Kablet monteres nemt og enkelt, jeg savner dig en mulighed for at skruen sendren fast i blitzskoen, da den sidder lidt løst. Modtageren kan sættes på et stativ via standardgevindet i bunden, og det virker upåklageligt.

Funktion:

Derer to kontakter til at vælge kanaler, så man har fire valgmuligheder for at sætte systemet op. Det var ikke nødvendigt at ændre på noget, da de alle tre stod på samme kanal. Jeg har taget ca. 100 billeder over 3 dage, og anlægget har fungeret helt upåklageligt. Man skal huske at dit kameras TTL lysmålinng, IKKE overføres så den eller de flash du har i brug, skal indstilles til at fyre af manuelt. Det kræver dog ikke mange testfotos, før man har skudt sig ind, og lyset passer.

Rækkevidde:

Indendørs har jeg ikke oplevet nogen problemer. Min test udendørs gik ganske enkelt ud på at sætte blitzen med modtager op på et stativ, og så eller fjerne sig væk, med kamereaet i hånden. Manualen siger en rækkevidde på 30 meter. Min erfaring er at når man når ud på ca. 25 meters afstand begynder oplever man at der er enkelt bilelder, hvor blitzen ikke rækker, og på 30 meters afstand, skal man være helddig for at få blitzen til at udløse.

Specifikationer:

  • Produktnavn: JF series Flash Trigger Kit
  • 4 valgbare kanaler
  • Arbejdsområde: 433Mhz
  • Strømforsyning 2x AAA for modtager og 1x 23A 12V batteri for sender
  • Rækkevidde: opgivet til 30m (test viser 20 meter)
  • Modtager str: 76,5mm x 38mm x 35mmPC sync port på modtager
  • Responstid: 1/500-1/100 sek.

Passer til faktisk alle de mest anderkendte producenetrs blitz, såsom Canon, Nikon, Olympus, Pentax, Sigma og Metz. Komplet liste under “links” nederst på siden.

Pris kontra kvalitet:

Prisen hos Fotoimport er Kr. 499,- inkl. moms. Til indendørs brug har sættet på trods af den lidt “klejne” konstruktion fungeret upåklageligt, og til amatøren der gerne vil brge flere blitz i hjemmestudiet, til de årlige billeder af børnene, eller virksomheden der skal lave indendørs produktfotografering, er sættet helt perfekt. Har man mere krævende opgaver, og udendørs fotografering vil jeg overveje andre alternativer.

 

Links:

 

Fotoimport.dk Kompatibilitetsliste

 

Pin It on Pinterest