blog_julefotoFamiliebilleder foran juletræet er ofte for mørke eller for lyse, og det er svært at få hyggen frem i billedet.
Fotografering børn er særlig svært, fordi de har tendens til at bevæge sig rundt, mens der er foretaget justeringer af belysning og kameraindstillinger. Hvis du ønsker at fange ånden i julen i dine fotos, men du ikke ønsker at bruge en formue på professionelle billeder, får du her nogle enkle råd.

Dette får du brug for:

  • Kamera
  • Stativ

Trin 1
Brug et rimeligt godt kamera. Du behøver ikke nødvendigvis et spejlreflekskamera, men lige netop i dette tilfælde får du de bedste billeder med et spejlreflekskamera.
Hvis du bruger din mobiltelefon, kan du lige så godt stoppe her, for de kan ikke klare lige netop denne opgave..

Trin 2
Sluk din blitz. Din blitz dæmper træets naturlige lys, og dræber hyggen i billedet,

Trin 3
Brug et stativ, eller brug en stak bøger eller noget andet at større kameraet på. Dette hjælper med at forhindre rystede billeder.

Trin 4
Fotografer dine børn stående flere meter foran juletræet. Dette vil sikre dine børn er i fokus i fotografiet, og det giver mulighed for at skabe en flot sløringseffekt af lysene i baggrunden.

Trin 5
Sæt dit kamera på blændeprioriteret “indstilling AV eller A” og vælg det laveste blændetrin du har på dit objektiv. Det er normalt f: 3.5 – f:4.0 eller f:4.5
Blænden påvirker, hvor meget lys passerer gennem linsen og det påvirker dybdeskarpheden i det færdige billede”

Trin 6
Brug naturligt lys, hvis det er muligt. Naturligt lys på dine børns ansigter ser bedre ud end f.eks. lyset fra en direkte blitz. Ideelt set, skal du placere dit barn børn mellem træet og kilden til naturligt lys, så lyset rammer barnets ansigt og ikke kommer ind bagfra. Dette kan måske betyde at du skal flytte dit juletræ, hvis der ikke er noget vindue eller en dør der kan komme lys ind af lige i nærheden.

Trin 7
Hvis du ikke gør noget ved din hvidbalance, får du varme billeder med et gulligt skær. Ønsker du IKKE dette, skal du ændre på din hvidbalance.
Stil den til symbolet “lampe”, så plejer det ikke at gå helt galt.

Trin 8
Prøv at slukke alle lysene i rummet, med undtagelse af juletræets lys, og fotografer dit barn i mørke, det giver en interessant effekt.
Nu til det vigtige: Indstil din ISO, som styrer kameraets lysfølsomhed, lav og AV-nummer højt, 1500-3200-6400 ISO. Den høje ISO indstilling før dit kamera mere lysfølsomt og det skal du bruge i det mærke rum. Det endelige resultat vil være et flot foto med et funklende juletræ med synlige, men silhuet, børn i front.
Husk, at få barnet til at sidde stille og en lukketid på minimalt 1/30 sekund vil være at foretrække. (altså 1/30 – 1/60 eller hurtigere) Kan du ikke opnår dette, skal du sætte din ISo højere, eller tage billedet indend et bliver helt mørkt.

Trin 9
Læg dig ned på gulvet, og kom i øjenhøjde med barnet. Du vil blive overrasket over hvad det gør af gode ting for dit billede.

Trin 10
Tag mange billeder. Udove at barnet ret hurtigt slapper af så betyder det også at du har noget at vælge imellem.

Oversat, og tilpasset danske forhold fra den orginale artikel: http://everydaylife.globalpost.com/photos-kids-front-christmas-tree-11977.html

 

Pin It on Pinterest