Hvad betyder dog af ​​alle disse bogstaver på mit objektiv?

Det du skal i gang med nu er en værre alfabet suppe, og for at gøre det endnu mere forvirrende, bruger producenterne ofte forskellige betegnelser for den helt samme ting, og det har ofte noget med patenter at gøre.

Nogle objektiver har meget lange beskrivelser, et godt eksempel er f.eks. Tamron AF 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical (IF) Macro.
For at hjælpe dig her er en kort ordliste over objektiv teknologier.

AF – AutoFocus
Tamron og Tokina bruger denne betegnelse til at fortælle, at en linse kærer med autofokus på et Canon D-SLR, ved hjælp af en indbygget motor (se EF-og USM). det er også betegnelsen på Nikons første generation af Nikon AF-objektiver.

AF-D – Autofokus med datatransmission
Nikon lancerede AF-D-objektivserien i 1996, og selvom disse objektiver ligner AF-objektiverne, indeholder de en kodningschip, som sender afstandsdata til brug for fokusering til kamerahuset. Dataene bruges til at øge nøjagtigheden af kameraets lys- og flashmålingssystemer. Kameraer, som er forsynet med det avancerede 3D Matrix-lysmålingssystem, kræver AF-D-kompatible objektiver for at udnytte teknologien til fulde. Alle aktuelle Nikon-autofokusobjektiver sender afstandsdata til kompatible kameraer, og de er derfor AF-D-kompatible

AF-G
AF-G-objektiver minder meget om AF-D-objektiver (se ovenfor). De indeholder de samme funktioner som AF-D-objektiver, men er ikke forsynet med en blændering (en blændering er kun nødvendig til ældre Nikon-spejlreflekskameraer, som ikke kan modtage disse oplysninger fra objektivet)

AF-S (AF-I)
Nikon AF-S-objektiver og forgængeren AF-I er udstyret med samme funktioner som AF-D- eller AF-G-objektiver. Forskellen mellem disse objektiver er, at AF-S-/AF-I-objektiverne har en indbygget fokuseringsmotor, som de anvender i stedet for den autofokusmotor, der er indbygget i kamerahuset. Dette system giver en hurtigere fokusering og i tilfældet AF-S en næsten lydløs autofokus.

APO – apokromatiske
Sigma anvender dette udtryk til nogle af sine objektiver, der bruger meget lave-lyssprednings elementer til at reducere farve sløring i billeder, også kendt som “kromatisk aberration.

AS – Asp, Aspherical
Disse objektiver er med specielt konstruerede linseelementer, der har en kompleks form, som hver især udfører den samme opgave som to eller flere regulære elementer. De gør det muligt at objektivet kan laves mere kompakt samtidig med at det giver øget billedkvalitet.

Conv – Converter
Sigma objektiver med denne betegnelse kan bruges sammen med Sigma telekonvertere.

D
Tokina D-objektiver er egnet til full-frame digitale spejlreflekskameraer såvel som dem med mindre sensor størrelser. Svarende til Canons EF-objektiver,

DC
Sigma DC objektiver, kan kun bruges med digitale spejlreflekskameraer, der har mindre end fuld-frame billedsensorer. Ligesom Canons EF-S objektiver

Di – Digitalt integreret
Tamron objektiver med denne betegnelse er fuldt kompatibel med både full-frame og APS-C-kameraer, som Canons EF-objektiver.

Di II – Digitalt integreret II
Tamron objektiver med denne betegnelse virker ikke med Fullframe kameraer

DX
Nikons betegnelse for objektiver der IKKE er komtible med Nijkons FullFrame sensorkamerahuse. Altså objektiver med et DX på, er produceret til det vi også kalder kameraer med Crop-sensor.

ED
Nikons betegnelse for glas med lav spredning.

GD
Sigma ‘designet til digital “objektiver, betyder at objektivet er egnet til både full-frame og crop-size digitale spejlreflekskameraer.

DO – Diffraktiv Optics
Dette er en optisk teknologi, udviklet af Canon, og betyder ekstra høj ydeevne i teleobjektiver med en reduktion i fysisk størrelse.

DX
Som med Canon EF-S objektiver, kan Tokina linser kun bruges på kameraer med mindre crop-sixe digitale spejlreflekskameraer.

ED
Nikons egen objektivteknologi, der beskriver deres objektiver med “lav spredning” med outstandig skarphed, specielt under forhold hvor temperaturen skifter hurtigt.

EF – Electro-Focus
Dette er Canons standard bajonet for 35mm og D-SLR-kameraer, så autofokus via en elektronisk styret motor, der er bygget ind i linsen.

EF-S – Electro-FocusShort back fokus
Disse linser er kun beregnet til brug med Canons digitale spejlreflekskameraer byder en APS-C (Advanced Photo System – Classic) format billedsensor, som er mindre end en full-frame sensor.

EX
Sigma up-market objektiv betegnelse. Objektiver med denne betegnelse, har overlegen byggekvalitet og der bruges en bedre kvalitet glas i produktionen.

f / nummer
Betegner den største åbning til rådighed i det pågældende objektiv. De fleste zoomobjektiver, reducerer den største tilgængelige åbning i størrelse når du zoomer fra vidvinkel til tele. To f / tal er således citeret for eksempel f/3.5-5.6.

Filtergevind (mm)
Målt i millimeter, dette er diameteren af ​​gevindet på forsiden af objektivet til indskruning af filtre.

FO – Focus One-touch
Tokinas ‘one-touch” fokus kobling mekanisme, gør det muligt at skifte mellem autofokus og manuel fokus ved at trække fokusringen frem og tilbage.

Brændvidde (mm)
Brændvidden for et objektiv måles i millimeter, vidvinkelobjektiver har mindre tal end teleobjektiver. Zoom objektiver vises med tal for maks vidvinkel og tele, f.eks.: 18-55mm eller 55-250mm.

HSM – Hypersonic Motor
Sigma version af Canons USM, en avanceret autofokus motor med roligere og ofte hurtigere ydeevne.

IF – Intern Focus
Fokusering foregår internt i objektivet, sådan det forreste element ikke roterer. Med fuldt intern fokus, vil objektivet ikke ændre længde når du zoomer.

IS – Image Stabilization
Det er et elektronisk bygget ind i et objektiv, som registrerer vibrationer og flytter en særlig gruppe af linseelementer, for at modvirke en rystelse:
Det betyder at du kan bruge langsommere lukkertider uden at slørede bilelder, forårsaget af kamerarystelser.

L – Luksus
Canons betegnelse for deres “top-of-the-range”, professionelle kvalitet objektiver. De er typisk er udstyret med den bedste optiske ydelse og ofte har avancerede forseglinger for at modstå vand og fugt.

LD – Low Dispersion
Et Tamron objektiv, der indeholder en eller flere “Low Dispersion” elementer til at reducere kromatisk aberration.

Macro
Et rigtigt makroobjektiv gengiver en genstand i samme størrelse på billedsensoren, som den vises på skærmen, det kalder man 1:1. Nogle objektiver, der kun tilbyder 0.5x forstørrelse eller endnu mindre, snarere end den fulde 1,0 x, er også ofte klassificeret som makroobjektiver.

OS – Optisk Stabilizer
Sigma måde at fortælle at der er billedstabilisator indbygget i objektivet. Billedstabilisatoren registrerer og modvirker vibrationer for at mindske virkningerne af kamerarystelser.

PZD – Piezo Drive
Tamrons autofokus, der er baseret på en ultralyds motor.

RF – Rear Focus
Den bageste gruppe af objektiver bevæges i fokuseings processen hvilket giver hurtigere autofokus, især i super-teleobjektiver.

SD – Super-low Dispersion
Tokina teknologi, objektiver med denne betegnelse har indbygget en eller flere specielt konstruerede linseelementer for at reducere spredning, som med anvendelse af UD-glas i Canon objektiver.

SLD – Super-Low Dispersion
Et linse element, Sigma producerer af specielle materialer for at give minimum spredning, svarende til Canons UD glas.

SP – Super Performance
Tamron objektiver med denne betegnelse er designet til at tilbyde højere standarder for optisk kvalitet.

STM – stepmotor
Canons nye Stepping Motor autofokus systemet er udviklet til at give glatte overgange i autofokus. STM sørger for jævn og uafbrudt fokussporing af motiver i bevægelse ved filmoptagelse og giver desuden en ren og naturlig fokusovergang, når der skiftes fokus fra et motiv til et andet.

Super Spectra
Det er en betegnelse for belægninger, der ofte anvendes til Canon linseelementer for at maksimere optisk kvalitet i form af skarphed, kontrast og ensartet farvebalance, og samtidigt reducere ghosting og flare.

TS-E – Tilt & Shift
Disse specialiserede Canon-objektiver bruges mest til arkitektoniske og landskabsfotografering. De kan justeres for at modvirke perspektivforvrængning (konvergerende vertikaler) eller i høj grad øge dybdeskarpheden.

UD – Ultra-low Dispersion
Når lys passerer gennem en linse, kan farvernes forskellige bølgelængder blive spredt, eller brydes af forskellige grunde, hvilket fører til kromatisk aberration eller »farveskygger”. Denne specielle type glas minimerer effekten nogle objektiver byder to eller tre UD-elementer.

USM – Ultrasonic Motor
USM autofokus er baseret på ultralyd teknologi, i stedet for en konventionel elektromotor. Der findes to typer af USM, den mere grundlæggende, hvoraf man bruger en motor med tandhjul og drivaksler. Det er mere støjsvagt.

USM – Ring-typen
Denne variant af USM autofokus anvender to store ringe i objektivet, i stedet for en motor. Dette muliggør superhurtig og praktisk talt lydløs autofokus, komplet med fuldtids manuel fokusering overstyring i One Shot autofokusindstillingen.

USD – Ultrasonic Drive
Tamrons svarende til Canons ring-USM (se ovenfor).

VC – Vibration Compensation
Tamron pendant af Canon IS og Sigma OS stabiliseringssystemer.

VR
Nikons eget patenterede “antishake” teknologi, der sikrer dig imod kamerarystelser ved lave lukketider.

WR – vandafvisende
Dette er en vandafvisende optiske coating påføres den forreste del af nogle Tokina linser.

XR – Ekstra Refractive
Tamron objektiver med denne betegnelse, indeholder glas med et “ekstra brydningsindeks”, for at hjælpe med at reducere kromatisk aberration.

ZL – Zoom Lock
Ofte monteret på zoomobjektiver, en zoom låsekontakt gør det muligt at låse linsen på sit korteste, vidvinkel indstilling, for at stoppe det strækker uheld, mens du går rundt.

Pin It on Pinterest