blog_infrarød-triggerJeg har taget mange nat billeder gennem årene. Til dette er et stativ er uundgåeligt.
Brug af kameraets selvudløser er en gratis løsning, men den er upraktisk specielt når du bruger indstillingen “BULB” hvor du kan holde lukkeren åben i så mange sekunder du ønsker. Jeg har en trådløs udløser, som jeg faktisk er glad for, den er vel 4 år gammel og for længst udgået af produktion.

Jeg har lånt en JJC JR trådløs fjernbetjening fra fotoimport.dk, der har specialiseret sig i import af prisbillige produkter produceret i Kina

Som vist på et af billederne i galleriet i højre side, indeholder pakken et modtager modul med en ISO-standard hotshoe, lavet af tynd plastic, en sender, batterier og en lilel skruetrækker til batteridækslet. Instruktionen er på engelsk, men indeholder en del billeder og er relativt forståelig.

Samling og montering:
Det er hurtigt og enkelt at sætte batterierne i henholdsvis sender og modtager. Skruetrækkeren er godt nok lille så jeg valgte at bruge min egen skruetrækker, men den medfølgelde skruetrækker kan selvfølgelig bruges. Kablet er vel langt nok, og monteres nemt på kameraet. Modtageren er med en standard blitzsko (Kan ikke bruges på SONY kameraer) og kan sidde hvor den eksterne blitz normalt sættes i, eller den kan hænge ned fra kameraet.
Soklen til montering i blitzskoen er simpelthen for tynd, og sidder ikke ordentligt fast i blitzskoen. Nu vejener modtageren ikke meget, så falder den af, så betder det ingenting.

Bemærk, på billederne i højre side, at der i begge ender af modtageren, og der er et IR-vindue. Du kan udløse lukkeren bagfra eller foran kameraet. Ikke så ringe !

JJC Jr fungerer desværre således på mit Canon EOS40D, at det ikke er muligt at ændre på lukketid, blænde eller ISO, mens kablet er monteret. Så du skal altså framontere kablet fra dig kamera, ændre indstilling, og så montere kablet igen.
Det er faktisk lidt ærgerligt at det er konstrueret sådan.

Links: Fås hos fotoimport.dk


 

Pin It on Pinterest