blog_canon_hvideDe fleste af Canons EF-objektiver fremstår sorte, mens nogle få objektiver er hvide (ja, de er faktisk i en lys grå eller beige nuance). De hvide objektiver er alle i Canons super-telephotos serie.
Der er en god grund til dette.

Objektiver indeholder glaselementer. Disse udvider sig når det bliver varmt. Det er normalt ikke et problem med kompakte objektiver – da objektivet ikke udvidder sig ret meget. Men store objektiver indeholder store glas elementer og her kan udviddelsen bringe et oliseelement tæt på grænsen for sin design tolerance.
En hvid overflade reflekterer sollys, og det hjælper til at holde objektivet køligere.
I øvrigt, vil du opdage, at den manuelle fokusering på nogle af de ”sorte objektiver” tillader fokusering forbi indstillingen uendeligt (også kaldet over-fokusering). Dette er et bevidst valg fra Canons side, fordi det giver mulighed for at objektivet kan udvide sig. Hvis objektivet anvendes i varme omgivelser, vil indstillingen ”uendelig” være tættere på slutningen af det område der kan fokuseres i.

Canons EF400mm f / 4 DO IS II USM linse har store glaselementer der er modtagelige for varme, og dermed en udviddelse af glasset. Den hvide objektiv reflekterer solens stråler og hjælper med at holde de de enkelte glaselementer kølige. De mindre glaselementer i en EF16-35mm f / 4L IS USM bliver mindre påvirket af varme, så her er der ingen grund til at ”skifte farve” på objektivet.

Pin It on Pinterest