AF-S DX NIKKOR 55–200mm f/4–5.6G ED VR II

blog_nikon_55-200Med en brændvidde på op til 200 mm er dette zoomobjektiv ideelt til nærbilleder af fjerne motiver, rejsebilleder, billeder af friluftsudfoldelser og naturbilleder. Takket være den kompakte konstruktion kan man tage telebilleder, uden at det er nødvendigt at medbringe tungt udstyr, og den sammentrækkelige objektivmekanisme gør det muligt at trække objektivet sammen, så det fylder mindre under transport. Den optiske konstruktion sikrer dynamiske billeder med stor kontrast, og autofokusfunktionen er hurtig, præcis og meget støjsvag. Som noget helt afgørende for et teleobjektiv giver Nikons system til vibrationsreduktion (VR) garanti for billeder uden slør, selv når der tages telefotobilleder.

“NIKKOR-objektivet på 55-200 mm har altid været et af Nikons mest populære zoomobjektiver, og den nye model er endnu mere kompakt end forgængeren,” siger Zurab Kiknadze, Product Manager, Lenses, Accessories & Software, Nikon Europe.

“Det brugervenlige og prismæssigt overkommelige objektiv er et ideelt valg for dem, som lige har givet sig i kast med fotografering med spejlreflekskamera og gerne vil have en effektiv telezoom, der er nem at transportere. Det nye og meget ergonomiske design giver desuden klare associationer til NIKKOR VR-objektivet på 18-55 mm, som blev lanceret sidste år, og tilsammen dækker disse to objektiver hele viften, lige fra vidvinkel til telefoto. Hvis man er nybegynder inden for fotografering med spejlreflekskamera og ikke ønsker at lægge sig fast på én mulighed, kan man med andre ord vælge begge disse objektiver uden risiko for at få ondt i pengepungen – eller ryggen, for den sags skyld”.

Let og brugervenligt teleobjektiv

NIKKOR-objektivet på 55-200 mm er det oplagte valg for dem, der har mod på at udforske de kreative fordele, man opnår ved telefotooptagelse. Objektivet gør det muligt at indfange sportsbegivenheder, så man får følelsen af at være der selv, tage billeder af dyr på lang afstand, isolere motiver med imponerende bylandskaber som baggrund og zoome ind under videooptagelse. Det kompakte design gør objektivet ekstra brugervenligt, og i kraft af den optiske konstruktions høje kvalitet kan man tage flotte, skarpe billeder og optage imponerende videoer, selv ved håndholdt optagelse. Objektivet giver kort sagt ekstra rækkevidde uden ekstra vægt.

Vibrationsreduktion (VR)

Nikons vibrationsreduktionssystem er udviklet med henblik på mere stabil håndholdt optagelse med lukkertider, der er op til fire trin længere uden det billedforringende slør, som kamerarystelser kan forårsage. Modvirkning af effekten af kamerarystelser er altafgørende ved telefotooptagelse, og Nikons VR-teknologi er berømt for at give skarpe billeder uden slør, uanset brændvidde. Det er en stor hjælp, når der optages under dårlige lysforhold eller zoomes ind for at indfange fjerne motiver.

Imponerende skarphed

AF-S NIKKOR-objektivet på 55-200 mm får det optimale ud af kameraer i DX-format, og det udmønter sig i fremragende resultater hver gang. Den optiske konstruktion omfatter 13 elementer i ni grupper, heriblandt et glaselement med ekstralav spredning, som medvirker til at minimere kromatisk aberration, så der opnås meget kontrastrige billeder. Derudover giver Nikons kompakte Silent Wave-motorteknologi (SWM) garanti for hurtig, præcis og støjsvag autofokusfunktion, hvilket især er en fordel, når der tages billeder af dyr eller optages video.

Kompakt system

Det nye NIKKOR-objektiv på 55-200 mm er et ultrakompakt telezoomobjektiv med en vægt på blot 300 g og en længde på 83 mm i sammentrukket tilstand. Det gør objektivet ideelt for dem, der er på udkig efter et alsidigt og let teleobjektiv, og det er et perfekt supplement til zoomobjektivet NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II. Med et lille DSLR-kamera og disse to objektiver er man således sikret en højtydende løsning, som uden besvær kan medbringes overalt.

Pin It on Pinterest