Gode råd til hvordan du vælger dit nye objektiv

Se billeder taget af forskellige personer – ikke kun testresultater

Anmeldelser af objektiver, specielt de objektiver der er til at nå for menneskepgene, er ofte kritiske. Jeg har taget mange tusinde skarpe billeder med et Canon EF 18-55mm f: 3.5-4.5, som er blevet kaldt meget, også for dårlig til at smide i en skraledespand.

Det er en god ide at lede efter anmeldelser af objektiver når der skal købes et nyt objektiv, men jeg har som mange andre ofte undret mig over den klarhed i farver og skarphed der er på fabrikantens hjemmeside.

Pbase

Hos Pbase.com kan du se tusindvis af billeder, taget af folk som dig og mig, fordi fotografen er stadig en vigtig brik når der skal tages et ordentligt billede.
Det at se hvad andre har fået ud af det pågældende objektiv er meget stærkt, det gælder iøvrigt for både for kameraer og for objektiver.

Jeg kender desværre ingen danske hjemmesider som pbase.com. Pbase.com har titusindvis af billeder,
de er kategoriseret ud fra fabrikatet på kameraet de er taget med, men du kan f.eks søge efter Sigma 10-20mm, og så kan du se alle de billeder der er taget med det omtalte objektiv.

Photozone

Er du af den lidt mere tekniske type, har du på den tyske side Photozone, mulighed for at se grundige tests af mange forskellige objektiver, både orginale og uorginale. Testene er lavet på helt samme måde.
Du kan derfor sammenligne flere objektiver.

Links:

 

Pbase.com Photozone.de

 

Pin It on Pinterest