4 tips til bedre landskabs billeder

4 tips til bedre landskabs billeder

Jeg kom forbi denne video og synes at du også skulle have disse gode tips til landskabsbilleder.

Det skotske landskabs- og dyrelivsfotograf Wayne Robertson delte for nylig, hvad han kalder “4 Landskabs fotograferings tips der aldrig bliver uaktuelle.”
Det er ikke “tricks” eller “hacks” eller “hemmeligheder”, fordi Robertson ikke tror på, ​​at der er nogen hemmeligheder, når det kommer til stor landskabsfotografering.

For de af jer, der bare vil have en punktopstilling, er de fire tips, som Robertson deler i løbet af sin video:

  • Hvis du ser en scene, du kan lide, skal du bruge den nødvendige tid til at få kompositionen på plads, før du tager billedet
  • Vær opmærksom på kvaliteten og retningen af ​​lyset. lyset er ikke er ikke altid bedst ved den gyldne time. (Se kort beskrivelse af den gyldne time)
  • Fotograferer du til dig selv?. Ønsker du at forbedre din landskabs fotografering, så gør noget ud af at tage billeder, der siger dig dig personligt.
  • Skift dit fokus fra kvantitet til kvalitet. Det er naturligt for faktisk alle, at tage masser af billeder, men hvis du forbereder dig, ser dit motiv fra forskellige vinkler,
    og vurdér forgrund, hovedmotiv og baggrund, kan du virkelig forbedre din fotografering..

Når det er sagt, anbefaler jeg, at du videoen for at høre Robertson uddybe hvert af ovennævnte fire punkter. Der er er noget lærerigt i at se den langsomme og metodiske måde, han nærmer sig ved at fange kun tre scener i løbet af ni timer. I betragtning af landskabets kvaliteten af billederne på hans hjemmeside og Instagram er vi overbeviste om, at hans råd er værd at høre.

Oversættelse og tilpasning til dansk: Mogens Christensen
Se videoen her: https://petapixel.com/2019/07/02/4-landscape-photography-tips-to-last-a-lifetime/

2 timers fotoworkshop i Vejle

2 timers fotoworkshop i Vejle

”Få ny inspiration til dine billeder” hedder en to timers fotoworkshop som Careteam fotokurser afholder to gange i juli og august måned.

Workshoppen varer to timer, og der starters med lidt grundlæggende teori, og så går man ud og tager billeder af de opgaver man får.
Der gives gode råd til hvordan dine billeder bliver endnu bedre.

En tidligere kursist udtaler:
Et rigtigt godt intensivt kursus, hvor vi, blev prøvet godt igennem.Mogens Christensen fra Careteam Fotokurser har en dejlig tilgang til tingene, tager kursisterne der hvor de er –
vi starter med lidt teori, så går vi ud i naturen og eksperimenterer, og så får man kommentarer til ens billeder. En fin måde at gøre det på – hvor der er kontant afregning, og man får på den tillidsfulde måde får at vide, hvad man gjorde godt/skidt.

Det er vigtigt at det er sjovt og nemt at tage gode billeder, og det gør jeg meget ud af på mine kurser.Jeg tager kursisterne på det niveau de er, og tilpasser min undervisning efter det, men sørger for at deres viden om fotografering øges, så de nemmere kan tage bedre billeder.Man kan deltage på følgende datoer, Torsdag den 11. juli og tirsdag den 16. juli, begge dage kl. 19.00-21.00

Læs mere: https://fotokurser.careteam.dk/fotoworkshop-vejle/

2 timers fotoworkshop i Vejle

2 timers fotoworkshop på havnen i Løgstør

”Få ny inspiration til dine billeder”

hedder en to timers fotoworkshop som Careteam fotokurser afholder fire gange på havnen i Løgstør i juli og august måned.

Workshoppen varer to timer, og der starters med lidt grundlæggende teori, og så går man ud på havnen og tager billeder af de opgaver man får. Der gives gode råd til hvordan dine billeder bliver endnu bedre.

En tidligere kursist udtaler:
Et rigtigt godt intensivt kursus, hvor vi, blev prøvet godt igennem.
Mogens Christensen fra Careteam Fotokurser har en dejlig tilgang til tingene, tager kursisterne der hvor de er – vi starter med lidt teori, så går vi ud i naturen og eksperimenterer, og så får man kommentarer til ens billeder. En fin måde at gøre det på – hvor der er kontant afregning, og man får på den tillidsfulde måde får at vide, hvad man gjorde godt/skidt.

Det er vigtigt at det er sjovt og nemt at tage gode billeder, og det gør jeg meget ud af på mine kurser.
Jeg tager kursisterne på det niveau de er, og tilpasser min undervisning efter det, men sørger for at deres viden om fotografering øges, så de nemmere kan tage bedre billeder.

Man kan deltage på følgende datoer, lørdag den 6. juli, søndag den 14. juli, lørdag den 27. juli og søndag den 4. august.

Læs mere: https://fotokurser.careteam.dk/fotoworkshop-i-logstor/

Shot on iPhone Challenge

Shot on iPhone Challenge

Apple har annonceret de 10 vindere af deres Shot on iPhone Challenge, som blev sat i gang for en måned siden. I Shot on iPhone Challenge viser iPhone-fotografer verden over deres bedste billeder af fantastiske øjeblikke taget med iPhonen. De 10 vinderbilleder vil blive vist på billboards i udvalgte byer, i Apples butikker samt og online på Apples hjemmeside og sociale medier. Billederne er taget med alt fra iPhone 7 til iPhone XS Max.

Se billederne her: https://www.apple.com/dk/newsroom/2019/02/apple-highlights-best-photos-shot-on-iphone-around-the-world/

 

CEWE Photo Award 2019

Den store, internationale fotokonkurrence CEWE Photo Award 2019 er en fotokonkurrence, som alle kan deltage i. Har du fanget et fantastisk billede på en rejse, en gåtur eller noget helt tredje, så er det bare med at uploade dit billede, så du kan deltage i konkurrencen.
Fra landskabspanoramaer til portrætter og makrobilleder – er du åben over for nye indtryk, kan du finde skønheden overalt i verden.
Under mottoet “Our world is beautiful” kan du vise dit personlige syn på hverdagens fascinerende detaljer eller få os til at forundres over den store sammenhæng!
Konkurrencen er opdelt i 10 forskellige kategorier, og du vælger selv hvilken kategori dit billede skal i, når du tilmelder dig.
Du deltager her: http://contest.cewefotobog.dk/cewephotoaward
Canon EOS 250D – NYHED

Canon EOS 250D – NYHED

Mange spændende nyheder i det nye spejlrefleks fra Canon.

Canon EOS 250D afløser det to år gamle EOS 200D, og er i samme lille formfactor, som mange godt kan lide.

Nye features:
Drejebarskærm,der kan vinkles i alle retninger
Autofokus der dækker hele billedrammen
Optager video i 4K
Kameraet hjælper dig til de rigtige indstillinger

Priser:
Den vejledende pris fra Canons side er Kr. 4.299,- for kamnerahus og ca. 4.699,- med standard 18-55mm zoom

Læs meget mere: https://www.canon.dk/cameras/eos-250d/specifications/

Photocare fotokonkurrence

Photocare fotokonkurrence

Gemmer din smartphone på en vinder.

Din smartphone er sikkert fuld af dejlige billeder, som egentlig bare ligger gemt på en kamerarulle, og kun bliver vist frem en gang imellem. Men hvorfor ikke give dine billeder en ekstra chance for at shine?
Photocare kører lige nu en fotokonkurrence ”Dine bedste mobilbilleder”, der henvender sig specielt til dig, der tager mange billeder med din smartphone.

Konkurrencen gælder t.o.m. 30. april 2019

Læs mere: http://contest.cewefotobog.dk/cewephotoaward/cewemobil

Fotokonkurrence

Fotokonkurrence

Invitation til fotokonkurrencen ’Fang din by – i forandring’
Fra nu af og indtil 19. april inviterer DAC fotoentusiaster fra hele landet til at deltage i fotokonkurrencen ’Fang din by -i forandring’, der indbyder alle fotointeresserede til at vise deres byer frem, som de ser dem. Med fotokonkurrencen vil vi nemlig gerne tegne et visuelt øjebliksbillede af byerne, skabt af danskerne selv.
Derfor vil vi også gerne invitere fotograferne i jeres fotoklub til at bidrage med deres stærkeste fotografier!

Årets fotoudfordring
Temaet for årets konkurrence er Forandring i byen. For vores byer forandrer sig hver dag – og det går stærkt. Vi tilpasser os klimaforandringer, bygger i højden, river gammelt ned og skaber nye byrum.
Årets fotografiske udfordring lyder derfor: Fotografer steder i byen, hvor du ser en forandring.

Deltag i konkurrencen om fede præmier
Deltag i konkurrencen ved at lægge jeres billeder på Instagram med #DACfangdinby2019, eller send jeres billeder og kontaktoplysninger tilfangdinby@dac.dk – skriv ”Fotokonkurrence Fang din by” i emnefeltet. Sidste frist for deltagelse er den 19. april 2019.

Der er fede præmier til de tre bedste billeder, og derudover vil et udvalg af de stærkeste fotografier bliver udstillet foran Dansk Arkitektur Center og på centrale pladser i København hen over sommeren.
I kan læse meget mere om konkurrencen på DACs hjemmeside: www.dac.dk/fangdinby.

Enhver landskabsfotograf har brug for disse filtre

Enhver landskabsfotograf har brug for disse filtre

Vi er efterhånden blevet vant til at Photoshop, Lightroom o. lign kan gøre vores billeder bedre, og det er langt hen af vejen helt korrekt. Der er dog ting som man ikke kan eller kun de bedste kan lavet i et billedbehandlingsprogram, og det er den effekt som et POL filter og et ND filter laver.

Hvad er et POL filter?
Et polfilter hæver kontrasten og fremhæver de blå farbver. Dertil gøre det hvide i et foto mere hvid, så skyer og himmel springer frem i billederne, når du bruger et POL filter.
Mange er glade for at CPL filteret også kan fjerne genskin i vinduer, blanke overflader m.v., hvis man tager bileldet i en vinkel på ca. 45 grader på den flade der er refleks i.
Er man lidt faginteresseret kaldes det også et “Cirkulært polarisations filter” eller med forkortelsen “CPL”

Hvad er et ND filter:
ND står for Neutral Density og filteret kaldes også et gråfilter, og dets funktion er ganske enkelt at begrænse lyset der kommer ind i kameraet, uden at påvirke farverne i billedet.
ND filtre bruges primært til to forskellige ting. Der er meget lys og du har behov for en lille dybeskarphed, og til at få bevægelse i dit motiv.

Du skal være opmærksom på at begge filtre tager en del lys, og de er derfor bedst egnet til udendørs fotografering.
Et CPL filter tager ca. 2 blændetrin eller to lukketrin afhængig af hvilken indstilling du har valgt på dit kamera. ET ND filter tager normalt fra 4 til 10 blænde eller lukketrin.
Ja det lyder voldsomt med 10 trin, men det gør at du virkelig kan få noget bevægelse i dine billeder.

Eksempel på CPL filter:
Farverne og kontrasten forstærkes, filtret virker derfor bedst i solskinsvejr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eksempel på ND filter:
Der er bevægelse i skyerne og i vandet. Eksponeringstid 30 sekunder.

 

 

 

 

Hvor køber man så disse filtre?:
Ja her er jeg blevet meget klogere de seneste 4-5 år.
Du skal huske på at uanset hvad du sætter foran dit objektklv, vil du lave en kvalitets forringelse af de billeder du tager med et filter på.
For at undgå eventuelle kommentarer, så er forringelsen på de aller dyreste filtre “meget minimal” men der er en forreingelse.
Der findes et væld af billige filtre der er lavet af plastic, som ikke er coatede, og er de er de ujævnt coatede.

Jeg vil derfor råde dig til at finde nogle af de lidt dyrere filtre som Hoya´s DMC filtre, men det er naturligvis dit eget valg.
De koster på den anden side af 450,- inkl. moms i danske webshops.

Jeg har selv købt fra et amerikans firma Breakthrough Photography, som laver virkeligt gode filtre.
De koster omkring 1.000,-

 

Pin It on Pinterest